Където и да живеете в Обединеното кралство или в кралства

...
 Където и да живеете в Обединеното кралство или в кралства
Коментари Харесай

Крал Чарлз III към поданиците: Ще се постарая да ви служа

  " Където и да живеете в Обединеното кралство или в кралства и територии по света и какъвто и да е вашият генезис и вярвания, аз ще се стремя да ви послужвам с преданост, почитание и обич, както съм правил през целия си живот. " С тези думи се обърна към поданиците на Кралството крал Чарлз III в първото си послание към нацията след гибелта на майка си кралица Елизабет II. Би Би Си излъчи онлайн първото послание на Чарлз към този момент като суверен.
 
" Говоря с вас през днешния ден с възприятие на дълбока тъга. През целия си живот Н. В. Кралицата, моята обичана майка, беше ентусиазъм и образец за мен и за цялото ми семейство. Дължим й най-искрения дълг, който всяко семейство може да дължи на майка си, за нейната обич, обвързаност, упътвания и образец ", сподели в обръщението си кралят.
 
" Наред с възприятието на персонална тъга, която цялото ми семейство изпитва, ние също споделяме с толкоз доста от вас в Обединеното кралство, във всички страни, където кралицата е била държавен глава, в Британската общественост и по целия свят, дълбокото възприятие на признателност за над 70 години, през които майка ми като кралица служи на хората от толкоз доста народи ", добави той. 
 
" През 1947 година, на своя 21-ви рожден ден, тя даде обещание в предаване от Кейптаун за Британската общественост да посвети живота си – без значение дали е къс или дълъг – в работа на своя народ. Това беше повече от заричане. Беше бездънен персонален ангажимент, който дефинира целия й живот. " – върна се към началото на царуването на Елизабет II Чарлз III и продължи: " В нейния живот в служение ние видяхме онази непрекъсната обич към традицията дружно с онази безстрашна прегръдка с напредъка, което ни прави велики като народи ", акцентира Чарлз III.
 
В обръщението си към поданиците новият крал разгласи публично сина си Уйлям за принц на Уелс. " С Катрин до него, нашите нови принц и принцеса на Уелс ще продължат да въодушевяват и да водят нашия народен диалог, помагайки да изведем маргиналите в средата, където може да им бъде оказана витална помощ ", зайви той.
 
Чарлз загатна и принц Хари, херцога на Съсекс и брачната половинка му Меган. " Изразявам моята обич към принц Хари и Меган, до момента в който те не престават да построяват живота си зад океана ".
 
Кралят завърши първото си публично послание като монарх с думите:
" И на моята скъпа мама, когато стартирате последното си огромно пътешестване, с цел да се присъедините към моя безценен починал баща, желая просто да кажа: благодаря ви. Благодаря ви за любовта и предаността към нашето семейство и към фамилията на народите, на които служихте толкоз старателно през всичките тези години. Нека полетите на ангелите да възпяват вашата отмора.
 
Речта на крал Чарлз беше излъчена и в лондонската катедрала " Сейнт Пол ", където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралицата. Сред присъстващите бяха министър-председателката Лиз Тръс и членове на държавното управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР